Visualització personalitzada de dades

Ens trobem en l’era d’Internet on en pocs “clics” es poden accedir a un ingent nombre de dades. El desenvolupament d’Internet ha arribat a un nivell en el qual ja no és necessari tenir instal·lat en l’ordinador cap programari d’ofimàtica, ja que a la xarxa hi ha paquets d’ofimàtica que ens permeten treballar la informació.

Un dels més famosos és el Google Docs. A banda de l’avantatge que suposa no haver d’instal·lar cap programari al nostre ordinador, i que només cal disposar de connexió a Internet (preferentment de banda ampla), un altre punt a favor de Google Docs és que disposa d’un important nombre de petites aplicacions anomenades “gadgets” en la seva terminologia en anglès –o “ginys” en català– que milloren la visualització i presentació de la informació, fent-la més dinàmica i amena.

Un exemple de giny és el gràfic de moviment de Google Docs. Basat en Flash, el gràfic de moviment que permet analitzar al llarg del temps diversos indicadors. Un dels avantatges d’aquest ginys és que cadascú pot personalitzar el gràfic ja que pot seleccionar per cada eix l’indicador que li sembli més adequat, i també pot modificar la mida de la bombolla que representa a cada territori en funció de l’indicador que consideri més adient.

Al final d’aquest article hi ha un enllaç a un gràfic dinàmic dels principals municipis de la província de Barcelona. Aquest gràfic permet fer un anàlisi mensual1 des de l’any 2006 de com han evolucionat en cada municipi alguns indicadors relacionats amb el mercat de treball: treballadors assalariats, treballadors autònoms, atur registrat, taxa d’atur registrat, població activa estimada… A més a més, cada municipi és pot classificar en funció de si pertanyen o no al projecte “Perfil de ciutat”, el que dóna possibilitat de veure si els municipis que pertanyen al projecte tenen, o no tenen, una dinàmica -en els indicadors que hi ha en aquesta base de dades- diferent dels que no pertanyen al projecte “Perfil de ciutat”.

1 En alguns municipis i en alguns indicadors la periodicitat és trimestral o anual.

Gràfic dinàmic

2 Responses to Visualització personalitzada de dades

  1. Rubén Pérez ha dit:

    Hola, Gerard, merci pels consells sobre el format de la data, ja ho he aconseguit. L’exemple es pot veure en el link de sota, anirem pensant en carregar més indicadors a veure si podem treure profit de l’eina: https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Almlz5_p6GJqdHUtTzdUNWVvWUwyZDJwZTNBdTV3cHc&hl=en&authkey=CNGW7pYL

Deixa un comentari