Darreres dades de població

La setmana passada l’ Institut d’Estadística de Catalunya va publicar les xifres provisionals del padró d’habitants a 1 de gener de 2011.

El conjunt de municipis que integren el perfil de la ciutat  integren un total de 1.011.160 habitants, aquesta dada és un 0,52% superior a la xifra presentada a 2010. Si comparem les dades amb les de deu anys enrere el creixement és del 17,21% lleugerament inferior al que es dóna al total de Catalunya que és del 19,97%.

El quadre que es detalla tot seguit presenta les darreres dades de població de cada un dels municipis del perfil i una comparativa amb les de 10 anys enrere. A més a més de les variacions observades tant pels darrers 10 anys com pel darrer any.

 

Els municipis que han augmentat més la població durant els darrers anys són: Vic (28,19%), Vilanova i la Geltrú (27,00%) i Rubí (25,48), tots tres casos han augmentat més d’un 25% la xifra de població total.

Per contra els municipis que menys han augmentat són Sta. Coloma de Gramenet (2,50%), Sabadell (12,85% i Granollers (13,86%) en tots tres caso el percentatge de creixement és inferior al del global del perfil i per tant també inferior al català.

Cal destacar que cap dels municipis que integren el perfil han disminuït la xifra de població en els darrers deu anys: alguns han crescut a un ritme inferior que d’altres però creixen tots.

En canvi, quan ens fixem amb l’evolució de la població durant el darrer any  els municipis que més creixen són Barberà del Vallès (1,75%), Vic (1,45%) i Mataró (0,97%), però en canvi, trobem dos municipi amb creixement negatiu: Granollers  (-1,59%) i Manresa (-0,46%) .

Per altra banda si ens fixem amb l’evolució de la població per cada un dels anys de la darrera dècada (veure-la les dades a l’informe de 2010 del perfil de la ciutat) . Gairebé tots els municipis presenten una tendència creixent de població amb l’excepció de Sta. Coloma que presenta oscil·lacions, i  Granollers i Manresa que aquest darrer any presenta un creixement negatiu, caldrà observar si aquest és un canvi puntual o estem davant un canvi de tendència en aquests municipi i en la resta de municipis del perfil.

Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: