Vic disposa d’un 25% del sòl industrial sense urbanitzar

“La disponibilitat o no de sòl és un element clau per determinar les possibilitats econòmiques d’un territori”  Aquesta fou la frase inicial amb què el responsable d’ImpeVic presentava  l’estudi econòmic que fa un retrat de la situació actual dels polígons de la ciutat.

L’estudi,  permet conèixer el grau d’ocupació i l’estat de les parcel•les dels polígons i el tipus d’activitat present en cadascun d’ells . Un estudi d’aquest tipus a nivell local es troba amb la dificultat de que les dades i la informació varien constantment.

Les principals conclusions que es desprenen de l’estudi són que Vic disposa de 2.758.807 m2 de superfície total dedicada a 8 polígons industrials. Els tres polígons amb un tamany més elevat són el de Malloles (24,8%), el Sot dels Pradals (12,4%) i el PAE (11,9%), tot i que si considerem les ampliacions d’aquest darrer representa el 23,5%.

Del total de la superfície, 1.258.009 m2 són públics que pertany a la viabilitat, aparcament, parc urbà i equipaments. La resta de la superfície, 1.500.798 m2 corresponen a superfície útil.

Pel que fa els espais disponibles per ser edificats hi ha 409.447 m2, que representen un 27,3% de la superfície privada dels polígons. Els polígons amb major superfície disponible són les Casasses i el Bruguer que junts representen el 60% de superfície lliure del sòl industrial.

Les principals conclusions que es desprenen de l’estudi són que Vic disposa de 2.758.807 m2 de superfície total dedicada a 8 polígons industrials els quals hi tenen un total de 474 empreses ubicades i 5.585 treballadors. Els tres polígons amb un tamany més elevat són el de Malloles (24,8%), el Sot dels Pradals (12,4%) i el PAE (11,9%), tot i que si considerem les ampliacions d’aquest darrer representa el 23,5%.

Del total de la superfície, 1.258.009 m2 són públics que pertany a la viabilitat, aparcament, parc urbà i equipaments. La resta de la superfície, 1.500.798 m2 corresponen a superfície útil.

Pel que fa als espais disponibles per ser edificats hi ha 409.447 m2, que representen un 27,3% de la superfície útil dels polígons. Els polígons amb major superfície disponible són les Casasses i el Bruguer que junts representen el 60% de superfície lliure del sòl industrial.

Pel que fa a les parcel•les edificades, 579 estan ocupades per algun tipus d’activitat, mentre que 119 parcel•les estan edificades però sense activitat -tancades, en lloguer o en venda-.

El comerç i la indústria manufacturera, les principals activitats

El 56% de les activitats principals són de serveis i, en concret, el 38,6% es dediquen al comerç a l’engròs o al detall, i a la reparació de vehicles de motor. La indústria manufacturera representa el 30,9% de les activitats principals.

Tot i així, aquestes dades cal relativitzar-les en funció del tamany de les empreses. Així doncs, si tenim en compte el nombre de treballadors, el sector serveis ocupa el 39,8% i la indústria un 51,7% dels treballadors dels 8 polígons industrials.

El polígon amb una major concentració d’activitat industrial manufacturera és el de Malloles. En canvi, el Mas Beuló i el Sot dels Pradals són els que concentren una major activitat comercial.

dossier presentacio estudi

Institut Municipal i Economia de Vic.
Ajuntament de Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: