Una eina per comparar indicadors

En aquest post seguirem aprofundint en la comparació entre els diferents municipis que integren la xarxa del Perfil de la Ciutat.

El diagrama d’informació local mostra gràficament l’estat d’un indicador qualsevol i la seva evolució en el darrer any respecte d’un àmbit territorial superior. En el gràfic adjunt es mostra el resultat de la taxa d’atur registrada del mes de setembre d’enguany i la seva evolució respecte del mes de setembre de l’any 2009 per tots els municipis que integren la xarxa del Perfil de la Ciutat i la mitjana provincial.

En el gràfic s’observen dos grups diferenciats: D’una banda, aquells que registren un augment de la taxa d’atur inferior al de la província de Barcelona (Sabadell, Granollers i Barberà). D’altra banda, els municipis amb un augment superior (Vilanova i la Geltrú, Vic, Santa Coloma, Terrassa, Mataró, Manresa i Rubí). Tot els municipis, però, tenen un denominador comú: la taxa d’atur registrat pel conjunt de la província de Barcelona és inferior a la que s’observa pel conjunt de municipis que integren la xarxa del Perfil de la Ciutat.

Aquest gràfic que s’obté pel mes de setembre d’enguany és força semblant a la resta de mesos de l’any, almenys, pel que fa al posicionament de cada municipi respecte de la província en la taxa d’atur registrat. En canvi, el que si registra canvis de posicionament significatius en altres mesos de l’any és l’evolució (diferència anual) que, en el cas dels municipis més petits, pot ser més significativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: